Despre mine

„Important este nu ceea ce ți se întâmplă ci modul în care reacționezi” spunea profesorul Hans Selye.

Pentru a veni în sprijinul celor care traversează  etape dificile, dar și urmându-mi pasiunea pentru studiul psihicului uman, am ales profesia de psihoterapeut.

Am absolvit cursurile Facultății de Psihologie și Stiinte ale Educației, Universitatea Babeș Bolyai, în 2009, specializându-mă ulterior în psihoterapie pozitivă, în cadrul APP. Asociația de Psihoterapie Pozitivă (APP) este membră a Federației Europene a Centrelor de Psihoterapie Pozitivă (EFCPP), acreditată de Asociația Europeană de Psihoterapie (EAP), fiind recunoscută ca furnizor de formare profesională continuă de către CPR (Colegiul Psihologilor din România). De asemenea, am urmat cursuri de pregatire în hipnoterapie eriksoniană, în cadrul ARHTE.

Sunt psihoterapeut licențiat PAXonline (Terapia științifică a anxietății) și DEPRETER (Terapia științifică a depresiei) (cursuri acreditate CPR).

Sunt psiholog cu drept de liberă practică, acreditat de Colegiul Psihologilor din România. Am căutat să creez un mediu securizant, relaxant, în care să se desfășoare ședințele de psihoterapie, având ca și premize în relația terapeutică confidențialitatea și respectul. Ședintele de psihoterapie au loc în cadrul Cabinetului individual de psihologie Leontina Georgeta Retegan, din Cluj-Napoca sau online, dacă este necesar.

Psiholog psihoterapeut Leontina Retegan